Portefeuillehouder
Mussche A.

In het kader van dagbesteding zetten we meer in op algemene voorzieningen om respijtzorg te realiseren, ontmoeting te stimuleren en eenzaamheid te bestrijden. We gaan daarom met samenwerkingspartners in iedere kern niet-geïndiceerde dagbesteding opzetten of indien mogelijk koppelen aan geïndiceerde dagbesteding.

2019 2020 2021 2022

Samenwerkingsafspraken maken met zorgaanbieders en Stichting Welzijn Staphorst

     


Toelichting

G

Kwaliteit

Over het opzetten van het project (niet)geïndiceerde dagbesteding/ontmoeting/respijtzorg wordt met meerdere (zorg)aanbieders gesproken. De buurtkamer De Buurtstee in Rouveen is hier een voorloper van. De invulling van het concept buurtkamer in Rouveen is anders uitgepakt dan voorzien. Dit heeft tot enige vertraging geleid in de uitvoering aldaar en bij de ontwikkeling/het opstarten in Staphorst en IJhorst. Met verschillende partijen is overleg gevoerd tot het opzetten van (niet)geïndiceerde dagbesteding/ontmoeting/respijtzorg. Hiertoe is een projectvoorstel opgesteld en het plan is om in Staphorst met een pilot te starten.
Met Stichting Welzijn Staphorst worden afspraken gemaakt t.a.v. de projectcoördinatie- en uitvoering. Op basis van de uitkomsten van de pilot op basis van monitoring /evaluatie volgt uitbreiding naar IJhorst. Om de projecten te realiseren wordt financiële dekking gevonden via meerdere producten, zoals WMO-zorg in natura, ontwikkeling algemene Wmo-voorzieningen en woonservicegebieden.

O

Tijd

De invulling van het concept buurtkamer in Rouveen heeft anders uitgepakt dan voorzien. Dit heeft tot enige vertraging geleid in de uitvoering aldaar en bij de ontwikkeling/het opstarten in Staphorst en IJhorst. De buurtkamer Rouveen is inmiddels op de nieuwe locatie gestart. Met verschillende partijen wordt overleg gevoerd tot het opzetten van (niet)geïndiceerde dagbesteding/ontmoeting/respijtzorg. Hiertoe wordt een projectvoorstel opgesteld.

O

Geld